عکاسی منظره

۵ نکته برای ثبت عکس منظره کم نور

عکس منظره

عکاسی منظره کم نور ممکن است سخت به نظر برسد، اما لزومی ندارد که اینطور باشد. در این آموزش تجهیزات و نکات لازم برای ثبت عکس های منظره کم نور را با هم بررسی می کنیم. از تنظیمات دوربین و نکات نوردهی در شرایط نور کم تا انتخاب تجهیزات و ترفند هایی برای جلوگیری از لرزش دوربین در نوردهی های طولانی.

۱-قبل از این که نور کم شود در موقعیت خود قرار گیرید

اگر تصاویر منظره کم نور می گیرید، احتمالا صبح زود، اواخر عصر و حتی شب بیرون خواهید رفت. متاسفانه ترکیب بندی عکس های زیبا در زمان هایی که دید کم است، دشوار می باشد. به همین دلیل توصیه می کنیم، ترکیب بندی تصویر خود را قبل از ساعت گرگ و میش مشخص کنید. به این ترتیب، بدون نیاز به گشت و گذار در تاریکی، می دانید که از چه چیزی و چطور عکس بگیرید.

بهتر است حداقل یک یا دو ساعت قبل از این که عکاسی کم نور شروع شود، به سمت محل عکاسی بروید. ترکیب بندی های مختلف را بررسی کنید. حتی چند عکس بگیرید تا مطمئن شوید که تصویر خوب از کار در می آید و اشیاء حواس پرت کننده ندارد.

المان هایی که به تصویر مقیاس، جذابیت و زمینه می دهند را به عکس های خود اضافه کنید. همچنین، در مورد خورشید و این که در طول عکاسی چطور تغییر موقعیت می دهد، فکر کنید.

یادتان باشد زمانی که گرگ و میش اتفاق می افتد، فقط حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه نور بهینه خواهید داشت. بنابراین با تجهیزات برپا شده، دیافراگم، سرعت شاتر، ایزوی تنظیم شده و چند ترکیب بندی خیره کننده در ذهن، آماده باشید.

۲-در ساعت طلایی و ساعت آبی عکس بگیرید

اگرچه عکاسی منظره کم نور بسیار سرگرم کننده است، اما همه اوقات روز یکسان نیستند. به خصوص وقتی که بحث کیفیت نور مطرح باشد.

بهترین زمان برای عکاسی از یک صحنه کم نور نیم ساعت قبل از غروب خورشید یعنی در ساعت طلایی آغاز می شود. که تا حدود نیم ساعت بعد از این که خورشید به زیر خط افق می رود یعنی ساعت آبی ادامه دارد.

این زمان ها بهترین رنگ ها را ارائه می دهند. اگر شما به دنبال نور ساعت آبی باشید، ناامید نخواهید شد. این نور رویایی و خیره کننده و در عین حال جالب است.

همچنین، ساعت آبی برای ثبت مناظر با نوردهی طولانی نیز عالی است. چون نور به اندازه کافی کم هست که امکان استفاده از سرعت شاترهای طولانی را فراهم کند. اما نه آنقدر کم که مجبور شوید ایزو را بالا ببرید.

عکس منظره

۳-یک سه پایه محکم با خود به همراه ببرید

عکاسی در شرایط نور کم به سرعت شاتر آهسته یا طولانی نیاز دارد. بنابراین اگر مراقب نباشید، تصاویر شما با لرزش دوربین یا نویز ناشی از ایزوی بالا خراب می شوند.

سه پایه فیبر کربن نسبتا سبک وزن می تواند یک انتخاب خوب برای خرید پایه باشد. و مطمئن باشید که کیفیت بسیار عالی دارد. هیچ چیزی بدتر از این نیست که یک سه پایه لرزان و بی کیفیت بخرید. صدها عکس نرم بگیرید و سپس متوجه شوید که باید از همان اول یک محصول خوب می خریدید.

۴-تنظیمات دوربین برای عکاسی منظره کم نور

هر تصویر با تصویر دیگر متفاوت است، اما در زیر چند تنظیمات برای عکاسی منظره برای شروع ارائه شده است.

– یک سرعت شاتر ۱۵ تا ۲۰ ثانیه ای تنظیم کنید. هرچند ممکن است کمی آزمون و خطا برای پیدا کردن مقدار بهینه لازم باشد. اگر قبل از غروب خورشید عکس می گیرید، این مقدار احتمالا بیش از حد طولانی است.

– ایزو را به ۱۰۰ کاهش دهید تا نویز را به حداقل برسانید.

– یک دیافراگم بازتر از f/8 و f/16 انتخاب کنید. هرچند اگر عکاسی نجومی انجام می دهید، f/2.8 بسیار رایج تر است.

توصیه می شود در مُد دستی (Manual) عکس بگیرید. به این ترتیب، می توانید تنظیمات خود را دائما بهبود بخشید. می توانید تاثیراتی که هر تنظیمات بر یک تصویر دارد را به وضوح ببینید.

عکس منظره

۵-از یک لنز سریع و واید برای به دست آوردن نتایج چشمگیر استفاده کنید

اکثر عکاسان منظره با لنزهای واید عکس می گیرند. به این ترتیب، می توانند کل یک صحنه زیبا را در عکس بگنجانند.

برای عکاسی کم نور، یک لنز پرایم واید کیفیت تصویر عالی ارائه می دهد. همچنین ارزان است و می تواند نتایج هیجان انگیزی ایجاد کند. یک لنز زوم واید، مانند ۲۴-۷۰mm، ۱۷-۴۰mm یا ۱۶-۳۵mm نیز مفید است. هرچند گران تر است، بنابراین قبل از خرید به دقت فکر کنید.

همچنین مطمئن شوید که حداکثر دیافراگم لنز (maximum aperture) را بررسی کنید. برای عکاسی منظره کم نور استاندارد، حداکثر دیافراگم f/4 یا حتی f/5.6 باید کاملا خوب باشد. اما اگر می خواهید در شب از ستاره ها عکس بگیرید، f/2.8  الزامی است.

به لنزی که بیشینه دیافراگم بزرگ تری (گشودگی بیشتر) داشته باشد لنز سریع گفته می شود. گشودگی بیشتر لنز سریع اجازه ورود نور بیشتر و تنظیم سرعت شاتر سریع تر را می دهد. با لنز سریع می توان در شرایط کم نور عکس های شارپ و با عمق میدان کم گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *